top of page

Beleef een magische dag en avond
in de wereld van de elfen

Drie dagen lang vervaagt de grens tussen de wereld van de elfen en de mensen. In het Buytenpark Zoetermeer kun je op bezoek bij de elfen van koning Oberon en koningin Titania. Ze nemen je mee naar hun elfendorp Belanore, waar je kennis maakt met hun ruiters, hun jagers, hun handwerkslieden en natuurlijk hun muzikanten. Waan je in een compleet andere wereld tijdens OBERON.

 

Het programma van OBERON bestaat in 2024 uit o.a. meer theaterwandelingen, een paardenshow en de interactieve speurtocht QUEST voor kinderen. Een fantastische dag uit voor het hele gezin.

DSC_5702B1.jpg

Hier vind je de hele dag door allerlei elfen uit het rijk van koning Oberon. Met veel plezier leren ze de bezoekers meer over het leven in Belanore. Leer boogschieten bij het elfenleger of schrijven in de elfentaal. Kinderen kunnen zich laten schminken als elf, een magische regenstok maken en de dans voor het elfenbal leren.

foto_paardenshow.png

In het elfendorp bevindt zich de arena. Hier laten de ruiters van koning Oberon in een demonstratie zien hoe fantastisch ze zijn te paard. En kun je zelf meetrainen met het elfenleger voor wanneer er weer een aanval van orcs te verwachten is. 

Achter het elfendorp bevinden zich de bossen van het Buytenpark. Hier zijn nog veel meer elfen te vinden die alle kinderen graag meer leren over hun rijk en hoe ze samenleven met de natuur van het park. Met de speciale QUEST-schatkaart kun je ze allemaal vinden en uiteindelijk in Belanore je beloning ophalen.

4B9A8855-1.jpg

Geniet van de muziek met een goed glas mede

De hele dag spelen de hofmuzikanten van koning Oberon muziek en zingen voor je. Liederen over vergeten werelden, over draken, over knappe prinsen en dappere prinsessen. En natuurlijk liedjes over mede, die je aan de bar kunt halen. Of cola, als je de overstap naar de elfenwereld nog niet helemaal durft te maken.

cropped-Alle-boeken-tot-nu-toe-2-scaled-2.jpg

Neem een souvenir mee om thuis van te genieten

De elfen wisselen graag wat dukaten met je in ruil voor een mooi souvernir uit de wereld van Oberon. Lees thuis meer over hun avonturen, luister de muziek nog eens terug of brand wierook in een speciale drakenhouder. Het is allemaal ter koop op de markt.

Foto Meijs_-208.jpg

In alle rust dineren bij SnowWorld

Als het elfendorp zich opmaakt voor de avond, is het nabijgelegen terras van SnowWorld geopend voor het diner. Geniet van het speciale elfenmenu of kies zelf in het zelfbedieningsrestaurant. Kinderen genieten na in de speeltuin, waar ze nog meer elfen kunnen tegenkomen.

DSC_5804B1.jpg

De feeërieke wandeling door de heuvels van het Buytenpark. De elfengidsen nemen je in kleine groepjes mee langs theateracts in de natuur. Waan je anderhalf uur lang in een compleet andere wereld, vol zang, dans en magie.

bottom of page